Orienteringssesongen 2014.

Bedriftsløp og kretsløp har allerede lagt bak seg halve sesongen. Løpere fra Årstad har deltatt på mange løp i vår.

Kretsløp på Askøy over to dager.

Gunnar Alsaker var med begge dager. Sprintløpet gikk lørdagen ute på Herdla og Gunnar fikk en god plassering. Dagen etter var det løp ved Ravnanger  Gunnar, Karianne Alsaker, Jan Haugland og Olav Thornes var med her. Plasseringsmessig hadde Olav det beste løpet, men de andre fikk også brukbare plasseringer.

Pokalløp/sprintcup.

Linda Klanderud har deltatt for Årstad på disse løpene som går på ulike arenaer rundt i Bergen. I tillegg har Eirin og Synne Ingebrigtsen deltatt i jenteklassen.

Sprintcup.

Her har Gunnar Alsaker og Per Haugland deltatt. Dette er løp som går i byområder og på vei og i gater. Farten i løypene blir derfor stor. 

Nattcup/Urbocup.

Dette er flere arrangement som starter opp før jul og fortsetter utover vinteren. Årstad har hatt med følgende deltagere på ett eller flere løp Jan Haugland og Linda Klanderud. Cupen ble avsluttet med en finale i mars måned. 

Gneist 2 dagers løp i mars.

Her var Gunnar Alsaker og Jan Haugland med fra vår klubb.

Kristtornløpene på Stord i mars.

Gunnar Alsaker og Jan Haugland representerte klubben på en fin måt. Løpene går over to dager med sprintløp lørdagen og langløp på søndagen. Stord har mange fine skogsområder for orientering og i dette tilfelle var det området ved gruvene i Sagvåg som var arena. 

Årstad som arrangør av sprintcupen i oktober 2013.

Jan Haugland var løypelegger og hadde valgt området fra Rautjern og sørover i bydelen på kartet Brann Stadion. Løpet var lagt opp etter resultatene v fra innledende runder. Starten var derfor krevende for løperne ble sendt ut med tidsforskjeller ut fra tidligere resultat. Vi var forberedt på at mange løpere kunne komme i store flokker til mål, men den biten av arrangementet gikk helt fint. Olav Lønne på start fikk alle løperne ut på riktig tidspunkt selv om det bare var sekunder mellom dem.

Pokalløp i Alvøen 27.05.2014.

Gunnar Alsaker var løypelegger og hadde laget fem fine og varierte løyper med utgangspunkt ved Harafjell.Jan Haugland var kontrollør. Parkeringsområdet var lagt til Ahlsell sitt lagerfelt. Veldig nage deltagere stilte til start på denne vakre og solrike kvelden.

Anne FjeldstadLinda Klanderud, Lise Marie Liseth og Olav Thornes deltok i løpet i tillegg til å være med på arrangementet. For øvrig var disse med på arrangementet; Roald NydalBjørn BertelsenJohan Lie.Olav LønneSvein HaukaasArne Halvorsen og Kjell Paulsen.

Hans Jakob Alsaker stilte med god mat til sultne arrangører.

En representant for Varegg skrøt av løypene og at en klubb med så mange modne folk kunne lage så fine løp.

Brakebeinerløpet i vår.

Løpet var lagt til Bjorøy på Varegg sitt kart. Løperne fra Årstad hadde gode resultater og tok for seg av premiepotten. Disse arrangementene avsluttes alltid med utdeling av Brakebeinerkrus og mat og kaffe. 

Bedriftsløpene våren 2014.

De aller fleste av Årstad sine løpere deltar her hver onsdag i ulike klasser. Løperne stiller da selvsagt for ulike bedriftsidrettslag. Resultatene har vært til dels gode og noen gjør det godt i de aller fleste av løpene. På Fløyen ble det arrangert stafett og det er ett sosialt og hyggelig løp, men krevende for dem som løper første etappe. Samtlige løpere starter samtidig og får ikke se på kartet før starten har gått. Løypene er gaflet de vil si at løperne sprer seg til ulike poster alt fra starten av. Da er det viktig å være konsentrert om sitt kart og sine poster.

23.06.2014

Skriv kommentar


Årstad IL fotball benytter seg av gravatars.

  • GSport
  • Gjensidige
  • Obos